Ondersteuning

  • Om de arrestantengroep financieel te steunen en zo het ondersteunen van arrestanten mogelijk te maken kun je geld over maken op bankrekening: NL36TRIO0254795013 t.n.v. Stichting Arrestantensteungroep te Amsterdam, onder vermelding van arrestantengroep.
  • Je kunt arrestanten zelf steunen door ze post te sturen. Zie voor namen en adressen de website van de ABC (Anarchist Black Cross), waarop je een overzicht vindt van politieke gevangenen waar je naar kunt schrijven.
  • Een andere manier om arrestanten te steunen is door lawaai te maken op de plaats waar ze vastzitten zodat ze merken dat ze niet vergeten worden.
  • Ook kun je vaak kleding, geld en andere spullen langs brengen. Soms weigert gevangenispersoneel om spullen aan te nemen terwijl ze dat wel zouden moeten doen. Geef dan niet te snel op en claim je rechten. Er bestaan verschillende, soms strenge regels. Neem contact op met de arrestantengroep als je hulp nodig hebt.
  • Als je mensen die vastzitten persoonlijk kent kun je bij ze op bezoek gaan als ze in een huis van bewaring of gevangenis zitten. Daarvoor bestaan verschillende regelingen, vaak moet die persoon jou zelf eerst op een lijst zetten of je doorgeven wanneer hij of zij bezoek kan ontvangen. Neem contact op met de arrestantengroep als je hier hulp bij nodig hebt.
Scroll naar boven