AG-trainingen en workshops 2023

Onze trainingen en workshops duren zolang jullie willen. We hebben trainingen die een dagdeel kunnen duren, waarin er ruim aandacht is voor je rechten in de bak, verhoortraining, hoe doe je zelf arrestantengroep enzovoort et cetera. Zie verder hieronder de inhoud.

Daarnaast kunnen we deze training ook in losse workshops knippen, dus we we geven enkel een uitleg van je rechten, of een verhoorworkshop of….

De eerstvolgende workshops zijn in mei, eentje in Rotterdam tijdens de Heidag van de Bond Precaire Woonvormen op zaterdag 13 mei. Hier gaan we een verhoorworkshop geven, dat vooraf wordt gegaan door een korte uitleg over je rechten in de bak. Voordat we dit gaan doen, gaat iemand nog een korte inleiding geven over het demonstratierecht.

Tijdens de Pinksterlanddagen zullen we ook iets doen. De Landdagen zullen dit jaar op 26, 27 en 28 mei plaatsvinden. We weten nog niet de planning van dit weekend en ook niet hoeveel tijd we in het programma krijgen. Hoe de workshop er hier uit zal zien, kunnen we nog niet zeggen.

Als we iets meer weten over de workshops, zullen we dit hier melden.

AG-Workshops of trainingen bij jouw in de buurt?

We organiseren graag AG-workshops door heel het land, dat kan een workshop zijn over het zelf doen van een arrestantengroep tot wat je als activist juridisch kan verwachten bij arrestaties.

Daarnaast staan er ook workshops in een paar andere steden in de planning, als we hier meer over weten en we kunnen ze publiekelijk aankondigen, komt hier meer informatie te staan.

Tijdens de workshop kunnen we aandacht besteden aan onder andere:

  • Wat een arrestantengroep is en wat de groep zoal doet.
  • Wat je rechten en plichten zijn als je gearresteerd wordt
  • Verhoortraining
  • Het nut en noodzaak van niet verklaren
  • Hoe gaat een arrestatie en opsluiting in de cel eigenlijk in z’n werk
  • Hoe kun je je het beste voorbereiden op een actie
  • Het belang van onder andere Security Culture en Support & Recovery
  • en meer …

Als mensen graag een workshop (of een gedeelte van de workshop) voor hun eigen actiegroep of in hun eigen stad willen hebben, neem dan gerust contact met ons op via: arrestantengroep @ riseup.net. We kunnen de workshop aanpassen aan jullie wensen, en wanneer nodig ook in het Engels geven.

Scroll naar boven